Om oss

HELLEBY GÅRD

 

 

Helleby gård är en gård som inriktat sig på kvalitativt hästfoder sedan 70-talet. Gården ägs av Nils Söderberg och drivs tillsammans med frun Petra och 5 anställda. Hjärtat i verksamheten börjar redan långt nere i marken. Vi har ett långsiktigt miljötänk med innovativa maskiner som hjälper till att behålla en bra markstruktur. Detta underlättar i sin tur arbetet med dränering och gödsling vilket främjar tillväxten och kvalitén på vårt hästfoder.

 

Vi levererar grovfoder till allt från privatstall, stuteri och ridskolor till trav och elithästar.

 

Det som utmärker oss är att vi har fyrkantiga balar och att balen är delad rakt igenom, vilket underlättar hantering och utfodring.
Den fyrkantiga formen gör balarna enkla att transportera och får fodret att hålla längre. Vi har som målsättning att varje batch ska vara så homogent som möjligt. Det ska aldrig upplevas som ett foderbyte från bal till bal inom samma parti.

 

Vårt foder är alltid analyserat.

 

Vår styrka ligger även i att vi sköter hela processen själva. Allt från odling, inpacketering och analys till leverans ut till kund.
Genom att vi gör detta själva så kan vi alltid garantera att arbetet utförs enligt de riktlinjer och den målsättning som vi eftersträvar.

 

Vi är väldigt stolta över vårt team här på Helleby gård!

 

 

Vem är då Nils som äger gården?

 

 

Nils Söderberg – En kille med stort intresse för motorfordon, djur och natur. Han kommer från en lantbrukarsläkt där hans farfars far redan på 1900-talet drev lantbruk. Intresset har sedan dess fortsatt inom familjen och format verksamhet som den ser ut idag. Skillnaden är bara att verksamheten gått från att producera foder till kor och tjurar, till att istället inrikta sig på foder till häst.

 

Nils tog över Helleby gård AB för 7 år sedan men har varit med i lantbruket sedan barnsben.

 

Att driva och utveckla Helleby gård är hans stora intresse. Hans målsättning är att hela tiden förbättra och förstärka verksamheten och produkterna,
en vision som han alltid delat med sin far. Nils har bland annat spenderat många timmar i verkstaden med att förbättra maskinerna tillsammans med sin far och sina anställda. Något som också gjort Helleby gård unikt i sitt slag med sina specialanpassade fordon, gjorda för att värna om marken och optimera varje skörd.

 

 

Är ni intresserade att läsa mer om vårt miljötänk och om våra processer,
så hittar ni mer information här: