Vår historia

HELLEBY GÅRD

 

 

Helleby gård är en gård som inriktat sig på kvalitativt hästfoder sedan 80-talet. Gården ägs av Nils Söderberg och drivs tillsammans med frun Petra och 5 anställda. Hjärtat i verksamheten börjar redan nere i marken och fortsätter sedan hela vägen ut till sista skörden. Vi har ett långsiktigt miljötänk med innovativa motorfordon som hjälper till att behålla en bra markstruktur. Detta underlättar i sin tur arbetet med dränering och gödsling vilket främjar tillväxten och kvalitén på vårt hästfoder.

 

Vi levererar grovfoder till allt från privatstall, stuteri och ridskolor till trav och elithästar.

 

Det som gör oss unika är vår fyrkantiga form på våra balar. De är även delade två gånger om vilket ger en optimal hantering av fodret.
Den fyrkantiga formen gör balarna enkla att transportera, fodret håller längre, det underlättar för hästägaren att utfodra och håller även en bättre smak.
Vi har som målsättning att varje batch ska vara så likt föregående som möjligt. Det ska aldrig upplevas som ett foderbyte när man kommit till slutet eller mitten av en bal.

 

Vårt foder är alltid analyserat efter varje skörd och kontrolleras regelbundet för att hålla bästa kvalité.

Vår styrka ligger även i att vi sköter hela processen själva. Allt från tillverkning och analys till paketering, transport och leverans.
Genom att vi gör detta själva så kan vi alltid garantera att arbetet utförs enligt de riktlinjer och den målsättning som vi eftersträvar.

 

Vi är väldigt stolta över vårt team här på Helleby gård!

 

 

Vem är då Nils som äger gården?

 

 

Nils Söderberg – En kille med stort intresse för motorfordon, djur och natur. Han kommer från en lantbrukarsläkt där hans farfars far redan på 1900-talet drev sin egen gård. Intresset har sedan dess fortsatt inom familjen och format verksamhet som den ser ut idag. Skillnaden är bara att verksamheten gått från att producera foder till kor och tjurar, till att istället inrikta sig på foder till ponny och häst.

 

Nils tog över Helleby gård helt för 6 år sedan men har varit anställd och suttit i styrelsen sedan 1993.

 

Att driva och utveckla Helleby gård är hans stora intresse. Hans målsättning är att hela tiden förbättra och förstärka verksamheten och produkterna,
en vision som han alltid delat med sin far. Nils har bland annat spenderat många timmar i verkstaden med att förbättra maskinerna på egen hand. Något som också gjort Helleby gård unikt i sitt slag med sina specialanpassade fordon, gjorda för att värna om marken och optimera varje skörd.

 

 

Är ni intresserade att läsa mer om vårt miljötänk och om våra processer,
så hittar ni mer information här: